Resa med barn

London har mycket roligt att erbjuda den som reser dit med barn. Den här storstaden är full av roliga saker att se och uppleva för barn i alla åldrar.

Sightseeing med buss

Ett av Londons kännetecken är dom röda dubbelbussarna. Barnen bara älskar att åka med dom här bussarna och tycker att det är ett äventyr att få sitta på övervåningen och titta på allt spännande. Det går alldeles utmärkt att åka runt i London med dom ordinarie bussarna. Men vill man vara helt säker på att få syn på alla dom bästa sevärdheterna är det bäst att köpa biljetter till någon av de Hop-on-Hop-off-bussar som finns. Då är det bara att hoppa på och luta sig tillbaka. Hållplatser finns på alla intressanta ställen om man vill gå av och titta närmare.

Lek i parkerna

London är en stad med många vackra parker. Perfekt för barn att kunna springa av sig i. I många av parkerna finns dessutom inhägnade lekparker att busa runt i. Londons finaste lekpark ligger i Hyde Park. Där finns Princess Dianas Memorial Playground. Där finns flera lekparker i olika miljöer, piratskepp, indianby, vattenlek tex. och ett café.

Museum

London har många museum som är mycket barnvänliga. Äldre barn tycker att det är kul att besöka Madame Tussauds. Där kan dom känna igen sina favoritartister. Den lite mer vågade tar ett besök på The London Dungeon, skräckmuseum. Barn i alla åldrar och vuxna får en spännande dag genom att besöka Science Museum i stadsdelen Kensington. Flera våningar med vetenskap och experiment. Här är det hands-on och mycket att testa och plocka med för små klåfingrar.

Får man tid över är det bara att slinka över till Natural History Museum. Där finns också mycket intressant att titta på. Tex en platta som simulerar en jordbävning och en stor dinosaurieutställning. Båda dessa museum har fri entré.

London Eye

London Eye som numera ägs av Coca-Cola är en relativt ny sevärdhet i London. Den ger en spektakulär utsikt över centrala London. Eftersom den påminner om ett jättestort Pariserhjul så är den självklart populär hos barn. Alldeles i närheten finns även London Aquarium som lockar många barn. Området runt omkring är trevligt att strosa runt. Här finns gatuartister som uppträder och barnen brukar tycka det är kul att ge dom mynt och bli fotograferade tillsammans. Dessutom har man fin utsikt över Big Ben på andra sidan floden. Får man lust kan man enkelt hoppa på någon av alla färjor som trafikerar Themsen.

Mer läsning om att resa med barn till London hittar ni här http://www.cirkusalfredo.se/utomlands/resa-till-london-med-barn/