Musik

I denna artikel kommer vi att informera er lite om Londons musikscen, som har mycket att bjuda på. Hur finns musik i alla former, och som turist kan man alla hitta  något som de gillar. För att ge er en inblick i vilka kända band som härstammar från London, så hittar man bland annat: Rolling Stones, Led Zeppelin, Sex Pistols, The Kinks, Queen, Iron Maiden, ja listan kan göras betydligt längre men detta är endast ett litet smakprov av de band som ursprungligen är från London. Så är ni på jakt efter live musik så finns det några ställen att rekommendera.

Rock scenen är stor i London och där finns några ställen som ni ej bör missa om i är på inne på det spåret. Den internationella stadstidningen TimeoOut, London bilaga, har gjort en guide till de bästa ställen med live rockmusik. Jag rekommenderar att ni tar er dit och tittar på vad de rekommenderar. Listan gjordes för ett tag sedan, vilket innebär att vissa klubbarna inte existerar längre, så kom ihåg att kolla upp detta innan ni sätter er i en taxi. Länken till guiden har ni här: http://www.timeout.com/london/music/londons-best-music-venues-by-genre-1

Är rock eller populärmusik inte något för er, då kanske ett klassiskt musikstycke kan falla er i smaken. I London huserar en av världens bästa symfoniorkestrar, nämligen London symfoni orkester. För att se vad som ligger på schemat under er vistelse, så kan ni göra ett besök på Barbicans hemsida. Barbican är nog i särklass Europas största kulturcentrum. Här kan ni välja mellan dans, konst, teater och musik.

Som ni ser så är utbudet stort i London, och som turist rekommenderar jag verkligen att ge musiken en chans under ert besök.